Broodje gerookte makreel met wortel en dille

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 445 kcal

Ingrediënten

  • 100 g worteljulienne
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1½ eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 2 zoetzure augurken, in blokjes
  • 4 bruine pistolets of piramidebroodjes
  • 100 g bieslook zuivelspread
  • 300 g gerookte makreel, in stukken

Bereiden

Meng in een kom de wortel met citroensap, 1 eetlepel dille en augurk.

Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de zuivelspread.

Verdeel de wortelsalade over de onderste helft en leg de stukken makreel erop.

Strooi hierover wat dille en versgemalen zwarte peper en leg de bovenste helften van de broodjes er schuin op.

Bron

Het recept 'Broodje gerookte makreel met wortel en dille' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • miekeHeel lekker, niet alleen als lunchrecept, maar ook bv voor het weekend! i.p.v. zuivelspread heb ik zelfgemaakte mayo gebruikt.

    reageren