Schelvis met uitjes uit de oven

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 200 kcal
  • 28 g eiwit
  • 6 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 400 g wortel, in blokjes
  • 100 g kleine zilveruitjes
  • 4 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 4 stukken schelvisfilet van 150 g
  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt
  • 200 ml droge witte wijn of visfond
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit als een bedje in een ovenschaal. Leg de schelvis erop en strooi er peper en zout over. Verdeel de tijm erover en schenk de wijn erbij.

Dek het gerecht af met een deksel of aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden. Strooi uit de oven de paprikablokjes over de schelvis en sprenkel er olijfolie over. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Variatietip

In plaats van bosui is prei ook heel geschikt.

Kookboek

Het recept 'Schelvis met uitjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Schelvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!