Sliptong met komkommersaus

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 405 kcal

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 4 sliptongen
  • sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 125 ml crème fraîche
  • 1½ eetlepel dille, fijngehakt

Bereiden

Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen. Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Sliptong met komkommersaus' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!