Mul met ansjovis en kerstomaatjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 10 ansjovissen in zout
  • 40 g zachte boter
  • 3 takjes basilicum of platte peterselie, fijngehakt
  • 8 mulfilets of 4 mullen, geschubd
  • 4 takjes kerstomaatjes
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Neem 8 vellen bakpapier en leg ze per twee op elkaar. Bestrijk het bovenste vel met behulp van een bakkwastje met olijfolie.

Prak de ansjovissen met een vork door de zachte boter en breng het mengsel op smaak met het basilicum en wat peper.

Leg 2 filets op elk vel bakpapier. Strijk de ansjovisboter tussen de filets. Voeg de kerstomaatjes toe. Schenk een dun straaltje olijfolie over de filets. Vouw de papillotes hermetisch dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Mul met ansjovis en kerstomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...

Papillotes

Sandra Mahut

Koken in pakketjes van bakpapier: 'Papillotes' onthult alle geheimen van deze verrassend makkelijke kooktechniek. Papillotes zijn gezond, snel te maken en vooral heel... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Rode mul recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!