Mul met ansjovis en kerstomaatjes
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 10 ansjovissen in zout
- 40 g zachte boter
- 3 takjes basilicum of platte peterselie, fijngehakt
- 8 mulfilets of 4 mullen, geschubd
- 4 takjes kerstomaatjes
- olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem 8 vellen bakpapier en leg ze per twee op elkaar. Bestrijk het bovenste vel met behulp van een bakkwastje met olijfolie.
Prak de ansjovissen met een vork door de zachte boter en breng het mengsel op smaak met het basilicum en wat peper.
Leg 2 filets op elk vel bakpapier. Strijk de ansjovisboter tussen de filets. Voeg de kerstomaatjes toe. Schenk een dun straaltje olijfolie over de filets. Vouw de papillotes hermetisch dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Mul met ansjovis en kerstomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...
Papillotes
Sandra Mahut
Koken in pakketjes van bakpapier: 'Papillotes' onthult alle geheimen van deze verrassend makkelijke kooktechniek. Papillotes zijn gezond, snel te maken en vooral heel... lees verder
© Uitgeverij Terra