Tonijn met sperziebonen en olijven

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 340 kcal
  • 20 g eiwit
  • 27 g vet
  • 7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote rode ui, in dunne partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 200 g tonijnfilet, in stukken van 2x2 cm
  • 6 zwarte olijven zonder pit, in vieren
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum), fijngehakt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiden

Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend ca. 2 minuten. Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze ca. 3 minuten op een hoge stand.

Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op een matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met pasta of grof gesneden boerenbrood.

Vervangende vis

Vervang de tonijn door zwaardvis of zalm.

Bron

Het recept 'Tonijn met sperziebonen en olijven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Tonijn recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!