beef wellington recepten

recept
waardering
Beef Wellington

Beef Wellington

Laat 1½ hg ossenhaas op hoog vuur aan alle kanten bruin worden in een pan met 2 klontjes boter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Zet vervolgens in een op 230 °C voorverwarmde hete oven en reken 5 minuten per kant. Laat het vlees volledig afkoelen op een rooster. Rol 500 g bladerdeeg uit in een rechthoek van 40x30 cm. Leg daar het koude vlees op. Maak de randen overal een beetje nat. Vouw het deeg over het vlees en druk de 2 deeglappen stevig op elkaar. Bestrijk het deeg met een met een beetje water losgeklopte eierdooier. Maak een stoomgaatje in het deeg. Laat de Beef Wellington ongeveer 20 minuten in de oven bakken op 230 °C.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken