Beef Wellington met kippenleverpaté

  • 6 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Engels
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg ossenhaas
  • 30 g boter of reuzel
  • 600 g bladerdeeg
  • 1 ei, losgeroerd
  • voor de paté
  • 180 g boter
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 350 g kippenlevertjes
  • 1 eetlepel cognac

Bereiden

Verhit voor de paté de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook en bosuitjes zonder ze te kleuren. Spoel de kippenlevertjes goed schoon met koud water, verwijder vlekjes en dep ze droog met keukenpapier. Voeg ze toe aan de koekenpan en bak ze 3-4 minuten mee. Haal het mengsel uit de pan, laat het afkoelen en pureer het samen met de cognac en de rest van de boter in een keukenmachine. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bind de ossenhaas in lengterichting op 4 of 5 plaatsen op met keukentouw, zodat het zijn vorm goed behoudt. Verhit de boter of reuzel in een braadslee en braad hierin het vlees op het fornuis rondom aan, zodat het goudbruin kleurt. Braad het vlees vervolgens 20 minuten in de oven. Laat het afkoelen en verwijder het touw.

Schakel intussen de oventemperatuur terug tot 200 °C. Rol het bladerdeeg uit tot een dunne lap waarmee je het vlees volledig kunt omwikkelen. Bestrijk het deeg met de kippenlevertjespaté maar houd de randen vrij. Omwikkel het vlees met het deeg en druk de randen goed aan. Leg het vleespakket met de naad omlaag op een bakplaat en bestrijk het met losgeroerd ei. Decoreer het met restjes deeg. Maak een stoomgaatje. Zet het vlees 25-30 minuten in de oven voor rood of 35-40 minuten voor rosé. Laat het vlees 5 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.

Extra benodigd

Keukenmachine

Tip

Vraag de slager om een mooi stuk ossenhaas uit het midden gesneden, zodat het overal even dik is.

Kookboek

Het recept 'Beef Wellington met kippenleverpaté' is afkomstig uit het kookboek...

Slow cooking, lekker langzaam koken

Joanne Glynn

Slow cooking lijkt in veel opzichten op alchemie. Het vergt enige tijd, veel zorg en de allerbeste producten, maar daarna ontstaat er dan ook iets heel bijzonders... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Beef Wellington recept tips

Reacties op dit recept

  • anitaHopelijk lukt ook dit recept t.z.t. want helaas vergat ik vooraf te informeren naar de prijs van ossenhaas: €58,= per kilo. Gelukkig had ik al besloten dit recept te halveren.

    reageren

  • anitaEn jawel hoor, 't is weer fantastisch geworden. We hebben er 3 dagen van kunnen genieten, echt een aanrader dit recept en heel leuk om te maken ook.

    reageren

  • PeterOssenhaas is inderdaad prijzig, maar de Turkse slager verkoopt het voor ongeveer de helft van wat het normaal kost.

    reageren