Gehaktbrood met tomatensaus uit de slow cooker

  • 4 personen
  • 360 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 ml tomatenketchup
  • 2 eetlepels tomatenchutney
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 grote wortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 rode of groene paprika, ontdaan van zaadlijsten, in blokjes
  • 4 lente-uitjes, gehakt
  • 150 g doperwten, vers of uit de diepvries
  • 1 kg rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 sneden volkorenbrood zonder korst, in blokjes
  • 2 eieren, losgeklopt

Bereiden

Meng voor de tomatensaus de ketchup, chutney, suiker, worcestersaus en mosterdpoeder in een kleine kom. Bewaar de saus zolang.

Meng voor het gehaktbrood de wortel, bleekselderij, paprika, lente-uitjes en doperwten in een grote kom. Voeg dan het gehakt, de oregano en de blokjes brood toe. Voeg flink wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Kneed het mengsel goed met schone handen. Voeg ca. een kwart van de tomatensaus toe, samen met de losgeklopte eieren; kneed opnieuw grondig. Bewaar de rest van de tomatensaus.

Bespuit de binnenschaal van de slow cooker met bakspray of vet hem lichtjes in met boter of olie. Neem een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de bodem en twee tegenover elkaar liggende zijden te bedekken. Vouw het in de lengte in vieren en leg het over het midden van de schaal.

Duw het gehaktmengsel gelijkmatig in de schaal van de slow cooker en strijk het oppervlak glad. Vouw indien nodig de uiteinden van de aluminiumfolie naar beneden, zodat het deksel goed sluit. Zet de cooker op stand laag; reken op een bereidingstijd van 5-6 uur. Het gehaktbrood is gaar als het loslaat van de zijkant van de schaal.

Gebruik de 'handgrepen' van aluminiumfolie om het gehaktbrood voorzichtig over te hevelen naar een ondiepe schaal. Verwarm de bewaarde tomatensaus in de slow cooker en schenk deze over het gehaktbrood. Snijd het in punten en geef er een puree van zoete aardappelen en een groene salade bij.

Extra benodigd

Slow cooker, aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gehaktbrood met tomatensaus uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Slow cooking

diverse auteurs

Moderne huishoudens kunnen tegenwoordig niet meer zonder een slow cooker. De slow cooker is een tijdwinnend keukenapparaat. De gerechten zijn makkelijk... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Gehaktbrood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!