Hachee in ragoutbakjes

  • 8 personen
  • 200 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g hacheevlees (doorregen runderlappen)
  • 25 g boter
  • 250 g uien, in halve ringen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 laurierblad
  • 5 kruidnagels
  • 24 kleine of 8 grote ragoutbakjes

Bereiden

Dep het vlees droog, snijd het in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze enkele minuten mee.

Strooi de suiker en verkruimelde ontbijtkoek erover en voeg de laurier en kruidnagel toe. Schenk 400 ml water in de pan. Als je het vlees in (bok)bier of vleesbouillon stooft, smaakt de hachee nog intenser.

Breng het vocht aan de kook, leg het deksel op de pan. Draai het vuur laag en stoof de hachee in 2-3 uur gaar.

Schep de hachee in de ragoutbakjes (je kunt die even voorverwarmen in de oven). Garneer eventueel met peterselie.

Weetje

Ontbijtkoek meestoven doet wat kruidigs voor de smaak, maar zorgt vooral voor een goede binding van het stoofvocht.

Tip

Hachee smaakt een dag later nóg beter. En kun je dus het beste in grote hoeveelheden maken. Twee of drie keer dit recept bijvoorbeeld. Wat overblijft, vries je in voor later. Met gekookte aardappels of friet erbij heb je dan een heerlijke snelle maaltijd.

Kookboek

Het recept 'Hachee in ragoutbakjes' is afkomstig uit het kookboek...

Hapas

Ingrid van Koppenhagen & Yolanda van der Jagt

Speciaal voor iedereen die wel eens wat anders wil presenteren dan die eeuwige kaasblokjes met worst en olijven. In meer dan 50 recepten wordt met Hollandse... lees verder

© De Boekenmakers

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Hachee recept tips

Reacties op dit recept

  • brigitteSteek de kruidnagelen door het laurierblad, dan zijn ze er na het stoven zo uit te vissen.

    reageren