okoko receptenreceptvleeskarbonadekarbonade met gesmoorde rodekool

Karbonade met gesmoorde rodekool

Karbonade met gesmoorde rodekool
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.8
    obv 18 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Hollands

Ingrediënten

  • 1 eetlepel geklaarde boter
  • 4 varkenskarbonades à 175 g
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 425 ml kippenbouillon
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1½ eetlepel dijonmosterd
  • 4 blaadjes salie
  • voor de gesmoorde rodekool
  • 2 eetlepels geklaarde boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine rodekool, fijngesneden
  • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne schijfjes
  • 4 eetlepels rode wijn
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel fijngehakte salie

Bereiden

Verhit voor de gesmoorde rodekool de boter in een pan en bak de ui en knoflook in 6-7 minuten op middelhoog vuur zacht. Doe de rest van de ingrediënten erbij en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Leg het deksel op de pan en laat het mengsel 30 minuten op heel laag vuur sudderen. Neem het deksel van de pan en laat eventueel vocht al roerend in 5 minuten verdampen.

Bereid ondertussen het vlees. Verhit de boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de karbonades bruin in 2 minuten per kant. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Schenk de wijn en bouillon erbij, doe het deksel op de pan en laat het vlees in 15-20 minuten zachtjes gaar worden.

Leg het vlees op een voorverwarmd bord, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het rusten terwijl je de saus afmaakt.

Zeef het vocht uit de koekenpan en schenk het er weer in terug. Breng het aan de kook en laat het tot een derde inkoken. Voeg de room en mosterd toe en laat de saus al roerend op zeer laag vuur iets indikken. De room mag niet koken.

Leg het vlees op voorverwarmde borden, schep er royaal saus over en garneer het met een blaadje salie. Serveer de karbonades met de gesmoorde rodekool.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Karbonade met gesmoorde rodekool' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Van de slager van Leanne Kitchen

Van de slager

Leanne Kitchen

Goed en eerlijk vlees is een openbaring. 'Van de slager' is een onmisbaar boek voor iedereen die wil weten hoe je het mooiste stuk rundvlees kiest en het meest verse... lees verder

© Terra Lannoo.

reacties op dit recept

  • Margreet Van dit recept hebben we heerlijk genoten. we hebben er aardappel uit de oven bij gedaan. Was erg lekker.
  • g Mmm, heerlijk, rode kool, appeltjes, karbonaadje. Je zou haast zeggen dat niemand nog eenvoudig wil eten. Het bestaat dus toch nog, officieel, volgens de grote koks.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken