Gepaneerde reepjes varkensvlees met citroensaus

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 520 kcal
  • 36 g eiwit
  • 36 g vet
  • 13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • ½ theelepel serehpoeder
  • paneermeel
  • 300 g varkenslapjes, in 2 cm dikke lange reepjes
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels olie

Bereiden

Klop het ei los met zout, peper en het serehpoeder. Strooi wat paneermeel op een bord. Haal de reepjes vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Meng de yoghurt met het citroensap, de citroenrasp, de gembersiroop en de mayonaise.

Verhit de boter met de olie en bak hierin de reepjes varkensvlees in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Leg de reepjes varkensvlees op warme borden en geef het sausje erbij. Lekker met andijvie met aardappelpuree.

Bron

Het recept 'Gepaneerde reepjes varkensvlees met citroensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: tiverylucky | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!