Thaise curry met varkensvlees en gember

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,1obv 16 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel tamarindepulp
  • 700 g varkensvlees, bijgesneden, in grote stukken
  • 3 eetlepels hung lay currypasta
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels rietsuiker of palmsuiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • 7½ cm verse gemberwortel, geschild, julienne gesneden
  • 3 sjalotjes, in ringen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 40 g baconchips, voor de garnering

Voorbereiden

Week de tamarindepulp 15 minuten in 4 eetlepels warm water. Zeef de pulp.

Meng het varkensvlees met de currypasta, kurkuma, het vijfkruidenpoeder, de suiker, het gezeefde tamarindesap, de vissaus, een derde van de gember, de sjalotjes en de knoflook.

Schep alles goed om en laat het vlees afgedekt 1 uur marineren op een koele plaats.

Bereiden

Verwarm een braadpan of wok. Doe het gemarineerde vlees en de bouillon erin. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag. Leg het deksel met een kiertje open op de pan en laat de curry 75 minuten zachtjes sudderen; het vlees is dan gaar.

Garneer de curry met de baconchips en de resterende gember.

Kookboek

Het recept 'Thaise curry met varkensvlees en gember' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Thai kookboek

Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets... lees verder

© The House of Books

Thaise curry tips

Reacties op dit recept

  • Henry Ik heb dit gemaakt voor Engelse vrienden en curry kenners, zij waren erg te spreken over dit gerecht, een heel erg diepe smaak. Pikant 3.5 op de schaal van 5.
  • Frances mooi, dan kun jij mij vast wel vertellen wat hung lay curry pasta is en hoe ik dat maak :))
  • rita Ja Henry, dat zou ik dus ook heel graag willen weten! Zou jij dat alsjeblieft even kunnen uitleggen?