Groenepaprika-sabzi

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 40 ml zonnebloem- of koolzaadolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 middelgrote witte uien, gepeld en in dunne ringen
  • 15 g gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 5 grote tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 2-3 groene rawits met zaden, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel garam masala
  • 400 g aardappels, geschild, gewassen en in kleine blokjes
  • 500 g groene paprika, gewassen, zaden verwijderd, in kleine blokjes
  • handje koriander, blaadjes fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd
  • voor erbij: platbrood

Bereiden

Verhit de zonnebloem- of koolzaadolie in een pan op hoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en zodra dat begint te geuren voeg je ook de witte uien toe; fruit 3 minuten aan. Voeg de gemberwortel, knoflook en rawits toe en bak dit alles 5 minuten. Breng op smaak met 1 theelepel zout, voeg de kurkuma, het gemalen korianderzaad en de garam masala toe, meng goed en bak nog een paar minuten langer. Voeg de aardappels aan de pan toe, samen met 100 ml water. Roer goed en leg het deksel op de pan; laat de curry 5 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe door.

Voeg de groene paprika toe, schep alles goed om en laat de curry met het deksel op de pan nog 15 minuten staan op laag vuur; roer af en toe. Bestrooi de curry met de fijngehakte koriander en gesnipperde rode ui. Geef er Indiaas platbrood bij.

Opmerking

Als klein meisje was ik bepaald geen fan van deze sabzi: het draaide altijd op ruzie uit wanneer mijn moeder aankondigde dat ze dit ging koken. In mijn tienerjaren begonnen mijn smaakpapillen echter te veranderen en vond ik dingen lekker waar ik voorheen niets aan vond. Ik wil dit recept met jullie delen omdat het een van de favoriete recepten van mijn vader is en hij het altijd voor me maakt als ik tijdens het groenepaprikaseizoen in India ben.

Kookboek

Het recept 'Groenepaprika-sabzi' is afkomstig uit het kookboek...

Romy Gill's India

'Romy Gill's India' is een verleidelijke reis door de keukens van Punjab en Bengalen; de keukens van haar (voor)ouders. De meer dan 70 zorgvuldig bewaarde familierecepten weerspiegelen beide regio's: van kleurrijke curry's met groenten

... lees verder

© Good Cook

Paprika tips