Romy Gill's India
'Romy Gill's India' is een verleidelijke reis door de keukens van Punjab en Bengalen; de keukens van haar (voor)ouders. De meer dan 70 zorgvuldig bewaarde familierecepten weerspiegelen beide regio's: van kleurrijke curry's met groenten en chapati's uit Punjab tot vis bereid in zwart mosterdzaad met zachte rijst uit Bengalen. Serveer streetfood zoals aloor singara (Bengaalse samosa's) of amritsari chole, gekruide kikkererwten uit Punjab. Maak piaz ki sabzi, een curry met verse zilveruitjes, of een curry met aubergine en aardappel. Ontdek de veelzijdigheid van paneer: paneer gegaard in gekruide en romige spinazie, paneer in bladerdeeg of serveer paneer pakoras, gefrituurde paneer met een muntkorianderchutney. Bereid hoofdgerechten zoals bhapa maach paturi (in bananenblad gestoomde vis), begun shorshe (aubergines gestoofd in yoghurt met mosterdzaad) of anardana murg (gemarineerde kip met granaatappelmelasse). Ontdek veelzijdige groentegerechten en maak diverse soorten platbrood: bijvoorbeeld gevuld met bloemkool of gefrituurd. Serveer heerlijke desserts en verdiep je in specerijenmengsels en diverse chutney's.
AuteurRomy Gill
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 256 pagina's
- ISBN 9789461433473
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Groenepaprika-sabzi
Vegetarisch, 50 min 8,0
-
Curry met kruimige paneer
Vegetarisch, 40 min 8,0
-
Kip met fenegriek
Gevogelte, 45 min 8,0
Alle Kookboeken van Good Cook
-
Romy Gill's India
Romy Gill
'Romy Gill's India' is een verleidelijke reis door de keukens van Punjab en Bengalen; de keukens van haar (voor)ouders. De meer dan 70 zorgvuldig bewaarde familierecepten weerspiegelen beide regio's: van kleurrijke curry's met groenten... bekijk 'Romy Gill's India'
-
Pannenkoek & co
Aniek Keijsers
Met 'Pannenkoek & co' stap je in de wereld van pannenkoeken, poffertjes, blini's en meer. Niet alleen in Nederland populair maar wereldwijd zeer geliefd: Franse crêpes, Kaiserschmarrn uit Beieren, American pancakes, hotteok uit Zuid-Korea... bekijk 'Pannenkoek & co'
-
Naturally Vegan
Julius Fiedler
Ga met 'Naturally Vegan' de wereld rond en ontdek de beste, van oorsprong plantaardige, recepten. Met de handige landenindex stel je eenvoudig een Italiaans, Indiaas of Chinees meergangenmenu samen. En combineer salata falahiyeh... bekijk 'Naturally Vegan'
-
Persiana Easy
Sabrina Ghayour
In 'Persiana Easy' staat het gemak waarmee je kookt centraal: easy does it. Recepten die toegankelijk zijn, geen ingewikkelde technieken vereisen, en voor werkelijk iedereen maakbaar zijn. Het resultaat is Perzische gerechten bomvol smaak... bekijk 'Persiana Easy'
-
Dip in
Sonali Shah
'Dip in' biedt 80 internationale en verrassende spreads, dipsauzen & meer voor elke gelegenheid: bij de lunch, barbecue of feestje; als snack of bijgerecht en zelfs volledige maaltijden door meerdere dips samen te stellen. Skordalia, de fluweelzachte... bekijk 'Dip in'
-
Thai Made Easy
Yui Miles
De in Bangkok geboren en getogen Yui Miles laat zien dat de Thaise keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn en presenteert in 'Thai Made Easy' recepten die iedereen makkelijk kan volgen. De meeste gerechten kun je binnen een half uur... bekijk 'Thai Made Easy'
-
Pizza Volume 01
Tom Gozney
Leer perfecte pizza's maken met 'Pizza Volume 01'. Maak echt goed deeg en ga aan de slag met de receptuur van de beste pizzabakkers ter wereld: maak pizza cacio e pepe van Daniele Uditi of dé pizza bianca van Frank Pinello... bekijk 'Pizza Volume 01'
-
The Curry Guy Airfryer
Dan Toombs
Ooit gedacht dat Indiase curry's, tandoorigerechten en andere Indiase lekkernijen ook met de airfryer bereid kunnen worden? Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, laat zien hoe je je favoriete Indiase gerechten met de airfryer maakt... bekijk 'The Curry Guy Airfryer'
-
Tapas de Verduras
Johan Björkman
Met groenten in de hoofdrol biedt 'Tapas de Verduras' meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag en je maakt iedereen blij. 'Tapas de Verduras' biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española... bekijk 'Tapas de Verduras'
-
Hokkaido
Tim Anderson
Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst gelegen eiland van Japan: Hokkaido. 'Hokkaido' biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten, desserts en snacks, maar geeft ook per regio of stad de lokale, culinaire hoogtepunten... bekijk 'Hokkaido'