Popcorn met rozemarijn en chocolade

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 theelepel kokosolie
  • 100 g gedroogde maïskorrels
  • 2 takjes verse rozemarijn, fijngesneden
  • 100 g pure chocolade

Bereiden

Verwarm de kokosolie in een pan. Doe de maïskorrels er bij, roer even door zodat alle korrels met olie bedekt zijn.

Doe de deksel op de pan en zet het vuur niet te hoog. De popcorn is helemaal klaar als er meer dan 3 seconden zit tussen de laatste 'pops'. Met deze truc vermijd je dat het aanbrandt of dat je nog veel maïskorrels over hebt.

Doe de popcorn in een grote schaal. Bestrooi met 1 theelepel zout en de rozemarijn en hussel door elkaar. Smelt de chocolade au bain-marie. Giet voorzichtig de gesmolten chocolade over de popcorn. Laat even afkoelen en serveer.

Opmerking

Popcorn is een heerlijke makkelijke snack om zelf te maken. Maiskorrels in de pan en poppen maar! Deze popcorn wordt spannender door de zeezout, verse rozemarijn, pompoenpitten én gesmolten chocolade. Zet die film maar aan. Ook leuk om te serveren op een feestje.

Kookboek

Het recept 'Popcorn met rozemarijn en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Veganbijbel

Met meer dan 150 gerechten laat Tessa Moorman van The Green Happiness in 'Veganbijbel' de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes

... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: Jorian Lub

Popcorn tips