Rijstpudding recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Rijstpudding

Breng 500 ml melk met de schil van 1 citroen en wat zout aan de kook. Strooi al roerend 100 g rijst erin en blijf roeren tot de melk weer kookt. Laat de rijstebrij op zeer laag vuur in ca. 1 uur gaar worden en binden. Verwijder de citroenschil en vermeng de rijstebrij met 30 g boter, 2 eidooiers, 80 g suiker en 50 g gehakte amandelen. Klop 2 eiwitten zeer stijf en schep ze voorzichtig door het rijstmengsel. Beboter een puddingvorm met deksel en strooi er wat paneermeel in. Vul de vorm voor ¾ deel met het rijstmengsel. Sluit de vorm en plaats deze in een pan met zoveel kokend water dat dit tot even onder de rand komt. Kook de rijstpudding 2 uur au bain-marie. Laat de warme rijstpudding zonder deksel even opdrogen en stort deze vervolgens op een voorverwarmde schaal.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

[ Beeld: sarsmis | Shutterstock.com ]