Rijstpudding recepten
-
tip
Klassieke rijstpudding met vanille
Vegetarisch, 50 min 7,8
-
tip
Rijstpudding met appel en kaneel
Vegetarisch, 60 min 8,0
-
Arabische rijstpudding met pistachenootjes
Vegetarisch, 50 min 7,5
-
Perzische rijstpudding
Vegetarisch, 60 min 8,2
-
Rijstpudding met aardbeien en rabarber en kruidkoekcrumble
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Rijstpudding met abrikozen
Vegetarisch, 25 min 7,4
-
Rijstpudding met bosvruchten
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Rijstpudding met kersen
Vegetarisch, 50 min 7,5
-
Rijstpudding met Nutella
Vegetarisch, 30 min 7,5
Rijstpudding
Breng 500 ml melk met de schil van 1 citroen en wat zout aan de kook. Strooi al roerend 100 g rijst erin en blijf roeren tot de melk weer kookt. Laat de rijstebrij op zeer laag vuur in ca. 1 uur gaar worden en binden. Verwijder de citroenschil en vermeng de rijstebrij met 30 g boter, 2 eidooiers, 80 g suiker en 50 g gehakte amandelen. Klop 2 eiwitten zeer stijf en schep ze voorzichtig door het rijstmengsel. Beboter een puddingvorm met deksel en strooi er wat paneermeel in. Vul de vorm voor ¾ deel met het rijstmengsel. Sluit de vorm en plaats deze in een pan met zoveel kokend water dat dit tot even onder de rand komt. Kook de rijstpudding 2 uur au bain-marie. Laat de warme rijstpudding zonder deksel even opdrogen en stort deze vervolgens op een voorverwarmde schaal.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: sarsmis | Shutterstock.com ]