Gehakt-buideltjes van filodeeg

15 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 velletjes filodeeg
  • ½ eetlepel olie
  • 150 g kalfsgehakt
  • 1 kleine prei, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 50 g ontbijtspek, in smalle reepjes
  • 20 g gesmolten boter

Bereiden

Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie en bak het gehakt met de prei, de knoflook, de shoarmakruiden en de spekjes rul en bruin. Laat het mengsel afkoelen.

Snijd het deeg in de lengte in drieën en snijd deze repen in 5 vierkantjes. Leg steeds 3 vierkantjes schuin op elkaar en verdeel er het gehaktmengsel over. Druk de gehakt-buideltjes dicht. Bestrijk ze met de boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten bruin en gaar.

Het recept 'Gehakt-buideltjes van filodeeg' wordt je aangeboden door . Beeld: Joe Gough | Shutterstock.com

Gehakt tips

Reacties op dit recept

  • Mariska Lijkt me heerlijk. Ga het zeker proberen. Kan je filodeeg in de normale supermarkt kopen?
  • Marijke Sowieso bij de AH.
  • Marjolein Gisteren dit recept geprobeerd, en we vonden het heerlijk. Wel mocht er wel wat extra smaak aan toegevoegd worden.