Gehakt-buideltjes van filodeeg
- 15 stuks
- 25 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 3 velletjes filodeeg
- ½ eetlepel olie
- 150 g kalfsgehakt
- 1 kleine prei, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 50 g ontbijtspek, in smalle reepjes
- 20 g gesmolten boter
Bereiden
Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie en bak het gehakt met de prei, de knoflook, de shoarmakruiden en de spekjes rul en bruin. Laat het mengsel afkoelen.
Snijd het deeg in de lengte in drieën en snijd deze repen in 5 vierkantjes. Leg steeds 3 vierkantjes schuin op elkaar en verdeel er het gehaktmengsel over. Druk de gehakt-buideltjes dicht. Bestrijk ze met de boter en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten bruin en gaar.
Bron
Het recept 'Gehakt-buideltjes van filodeeg' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Joe Gough | Shutterstock.com