Aardappelpuree met knoflook en salie

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 280 kcal
  • 4 g eiwit
  • 15 g vet
  • 31 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 1 theelepel salie, heel fijngehakt
  • 100 ml zure room
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet het vocht af.

Verhit de olie en bak hierin de plakjes knoflook goudbruin. Voeg de salie toe en zet het vuur af.

Stamp de warme aardappelen fijn en roer de zure room, de mosterd, de peterselie en de olie met de gebakken knoflook en de salie erdoor. Breng de aardappelpuree op smaak met een snufje zout.

Bron

Het recept 'Aardappelpuree met knoflook en salie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Maria Kovaleva | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Aardappelpuree recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!