Appeltaart (basisrecept)

Appeltaart (basisrecept)
  • 1
    taart
  • 0
    min voorbereiden
  • 1:15
    uur bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.8
    obv 34 waarderingen
  • Gebak
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 150 g boter
  • 80 g suiker
  • 2 eieren
  • voor de vulling
  • 8 appels
  • 1 eetlepel suiker
  • snuf kaneel
  • boter voor invetten

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak een deeg door bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar te kneden. Laat het deeg even rusten.

Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Snijd de appels in blokjes en meng die met de suiker en de kaneel.

Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm. Schep de vulling hierin en druk goed aan. Gebruik restjes deeg om de bovenkant van de taart te versieren.

Bak de taart in de voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten tot gaar en goudbruin.

Tip:

Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal ››

Extra benodigd

Springvorm (Ø 24 cm)

Variatietip

Variaties voor door de appelvulling: een handvol walnoten, 50 g blokjes ananas, uitgelekt, 3 peren in plaats van 3 appels, in rum geweekte rozijnen, 2 eetlepels gemalen kokos, handje gedroogde cranberry's, 1 lepel muesli, 1 lepel sukade, 10 gedroogde en in reepjes gesneden abrikozen, rasp van een citroen, 100 g amandelspijs op de taartbodem uitgerold, bitterkoekjes verkruimeld op de taartbodem.

Kookboek

Het recept 'Appeltaart (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Appeltaart van Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

Appeltaart

Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

In 'Appeltaart' vind je recepten voor de heerlijkste taarten met appel en meer. Appelkruimeltaart met witte chocola, appel-frambozencrumble, boeren... lees verder

© Uitgeverij Becht.

reacties op dit recept

  • johannes Dit lijkt mij overheerlijk, dus uitproberen. Bedankt.
  • Ger Klein beetje rum bij de vulling doen, heerlijk. Moet je wel van drank houden.
  • Toos De lekkerste appels voor appeltaart, rode boskoop, toegevoegd met blanke rozijnen geweekt in echte rum. smakelijk
  • yvonne Neem eens in plaats van rozijnen gedroogde cranberry's.
  • marietta Met 2 eieren wordt het deeg veel te zacht! Neem dus 1 ei. Je moet ook een snufje zout toevoegen.
  • Paula Inderdaad met 1 ei én snuf zout. Wanneer je het deeg direct na bereiding in de vorm doet en de vorm ONAFGEDEKT in de ijskast zet, krijg je een ECHT zandtaartgebak. Mooi droog en prettig kruimelig als tegenwicht voor de appelvulling. Je kunt dit zelfs 24 uur van te voren doen.
  • omri Heerlijk en overzichtelijk recept. Alleen er moet echt meer suiker in het deeg. Omdat te zoet ook niet lekker is ben ik altijd voorzichtig, maar hier inderdaad 1 ei hoor! en iets meer suiker.
  • Martha Je kunt ook i.p.v. 80 gr suiker of meer... de helft fructose nemen, is veel zoeter en gezonder en zo kunnen diabetici ook een lekker stukje eten (of mensen die geen suiker willen natuurlijk).
  • Arda Bestrijk het bakblik met roomboter dan krijg je een overheerlijke smaak.
  • esra Is de taart wel lekker? En simpel te bereiden of is het echt een gedoe?
  • m e Zelf maak ik hetzelfde recept maar tussen de stukjes appel strooi ik wat custard dan word het appelmengsel minder nat en iets meer suiker en maar één ei. Maria
  • anna Ik heb hem al een paar keer gemaakt, altijd met rozijnen, en dit keer heb ik er ipv reepjes deeg de kruimel over gedaan uit het recept: appelkruimeltaart. Heel lekkere variatie! Ik gebruik ook altijd ruim kaneel, maar dat is ook een kwestie van smaak.
  • Marieke Helaas, er zit geen smaak aan deze appeltaart. Ik zal deze nooit meer maken!
  • kitty Smaken verschillen. Mijn oma maakte hem ook altijd zo en het was de beste appeltaart die ik ooit heb geproefd.
  • sabine Wat een goeie tip van meer suiker en dat ene ei en snuf zout. 200 g suiker en een zakje vanillesuiker werkt goed. Geen smaak? Dat maak je zelf, je moet het deeg gewoon even proeven. Bij de vulling heb ik 3 zakjes vanillesuiker in gedaan, doe zoveel je lekker vindt. Over de bovenkant strijk ik wat losgeklopt ei, daar wordt ie mooi goudbruin van!
    Een goed recept voor een lekkere en goedkope taart.
  • truus Met de eieren erin werd het een natte massa. Had alweer spijt dat ik aan het recept begonnen was zonder eerst reacties van anderen te lezen. Morgen maar afwachten wat de visite ervan vindt, misschien is het resultaat wel super lekker. Truus
  • Klazien Als basisrecept is het prima, juist ook het lage suikergehalte. Is gezonder! Compenseer het eventueel met extra kaneel. Wel ontbreekt een belangrijk basisingrediënt: zout. Deeg smaakt naar niks zonder dat snufje zout. Voor de preciezen onder ons: een halve theelepel is ruim voldoende. Onderin doe ik havermoutvlokken (ipv paneelmeel), walnoten (gehakt) en in rum geweekte rozijnen. Mmmm!
  • M.a. Mijn favoriete deeg is het harde wenerdeeg uit De Banketbakker van de onvolprezen Cees Holtkamp: 100 gr witte basterd, 200 gram zachte boter, 1/2 ei, 1 tl geraspte citroenschil, mespunt zout en 6 gr bakpoeder. Ik mix dit in de kitchenaid, maar het kan ook met je vingertoppen. Genoeg voor een bakvorm van 25 cm. Deeg minstens een uur laten rusten voor je het verwerkt. Kan dag van tevoren. Margreeth

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken