Kleine frambozencake met chocoladevulling

  • 4 kleine cakes
  • 20 min
  • waardering 7,1
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 2 flinke eetlepels maïzena
  • 200 g frambozensaus
  • 50 g verse frambozen, in grove stukken
  • boter om in te vetten
  • voor de chocoladevulling
  • 70 g pure chocolade
  • 20 g boter
  • 3 eetlepels slagroom

Bereiden

Smelt voor de vulling de pure chocolade au bain-marie met de boter en de slagroom. Giet de chocoladevulling in een siliconenvorm met kleine halve bolletjes, laat 1 uur invriezen.

Maak intussen de kleine cakes. Klop de eieren en de suiker door elkaar, voeg de maïzena toe, de frambozensaus en tenslotte de frambozen.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Beboter 4 vormpjes en vul ze tot tweederde met beslag. Leg een bolletje chocoladevulling in het midden van elk cakeje en druk lichtjes aan. Zet in de oven en bak ze 6 à 7 minuten. Haal voorzichtig uit de vorm.

Extra benodigd

Siliconenvorm met kleine halve bolletjes, 4 kleine vormpjes

Kookboek

Het recept 'Kleine frambozencake met chocoladevulling' is afkomstig uit het kookboek...

Kleine cakes met zachte vulling

Paul Simon

Kleine cakes met een zachte vulling van zwarte kersen, frambozen, mango, sinaasappel of bessen voor een fruitige touch. En niet te vergeten de klassieker: met... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Cake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!