Cheesecake met aardbeien à la minute

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 digestivekoekjes
  • 15 g koude gezouten boter
  • 25 g aardbeien, plus een paar extra, gehalveerd (of ander zacht fruit)
  • 15 g poedersuiker
  • 125 g koude (light) roomkaas of koude mascarpone

Bereiden

Doe de digestives in een diepvrieszakje. Duw de lucht uit het zakje, sluit dit en verkruimel de koekjes door er met een deegroller op te slaan. Doe de kruimels uit het zakje over in een schaaltje, doe de boter erbij en wrijf die er met je vingers door tot je een samenhangend geheel hebt. Schep in een schaaltje of glas en druk het mengsel stevig aan op de bodem.

Pureer het grootste deel van de aardbeien en de poedersuiker met een staafmixer of vork. Roer de roomkaas erdoor en schep dit mengsel op de koekjesbodem. Leg de achtergehouden gehalveerde aardbeien erop.

Eet meteen of laat in ongeveer 20 minuten in de koelkast iets steviger worden.

Kookboek

Het recept 'Cheesecake met aardbeien à la minute' is afkomstig uit het kookboek...

Too good to share

Sam Stern

Koken voor jezelf is leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je elke dag weer gevarieerd eet en dat je slim inkoopt? In 'Too good to share' geeft Sam Stern je 130... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Cheesecake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!