Chocoladetaart met hele peren

  • 6 personen
  • 55 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 portie bladerdeeg (zie 'basisrecept bladerdeeg' onderaan dit recept)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 200 g pure chocolade met een cacaogehalte van 70%
  • 50 g poedersuiker
  • 6 eetlepels crème fraîche
  • 1 blik peren op siroop van 825 g, uitgelekt

Voorbereiden

Rol het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in. Rol het om een deegroller en rol het uit in de beboterde taartvorm, met de gaatjes naar beneden. Zet 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak de bodem met een noodvulling blind in het midden van de oven gedurende 20 minuten.

Klop intussen het ei en de eidooier lichtjes op met een vork. Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie of in de magnetron smelten. Voeg de poedersuiker en de crème fraîche toe en laat afkoelen.

Temper de oven tot 180 °C.

Schenk de helft van de chocolade op het deeg en meng het ei en de eidooier vervolgens door de rest van de chocolade. Schenk er dan een tweede laag chocolade overheen (gebruik een natgemaakte plastic spatel om de chocolade gelijkmatig te verdelen). Druk de peren mooi gelijkmatig in de chocolade. Zet de chocoladetaart 20 minuten in het midden van de oven.

Extra benodigd

Deegroller, rechthoekige bakvorm, blindbakvulling

Basisrecept bladerdeeg

Voor 1 grote taart: doe 250 g bloem en 5 g zout in een grote schaal. Rasp 150 g bevroren boter over de bloem (vergeet niet de boter te laten bevriezen, anders lukt het niet). Roer de boter met een spatel door de bloem en sprenkel er wat water overheen (maximaal 150 ml). Ga door met mengen zodat een gelijkmatig deeg ontstaat. Maak er een bal van en leg deze 1 uur in een afgesloten bakje koel weg.

Bestrooi het werkblad met bloem en druk het deeg daarop uit tot een rechthoek die driemaal zo lang als breed is: de deeglap moet ongeveer 1 cm dik zijn. Vouw hem in drieën, draai een kwartslag en druk weer uit tot een lange lap. Vouw deze weer in drieën en leg 1 uur koud weg. Herhaal dit tweemaal.

Kookboek

Het recept 'Chocoladetaart met hele peren' is afkomstig uit het kookboek...

Taartjes

Delphine de Montalier

Er is altijd een reden om een taart te bakken, en anders vind je er tussen de 28 recepten in dit boekje wel eentje. Alle variaties zijn om van te watertanden: warm, koud... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaHeeeel veeel calorieen, maar zooo lekker. Bij een licht hoofdgerecht is dit een heerlijke afsluiting van de maaltijd.

    reageren

  • lucIk zou dit graag uitproberen. Wat is een noodvulling?

    reageren

  • redactie okoko receptenMet een noodvulling wordt een blindbakvulling bedoeld, bijvoorbeeld bonen, rijst of knikkers.

    reageren

  • MereinMoet je de bakvorm tot het randje vullen met die noodvulling, of hoeft dat slechts een kleine laag te zijn?

    reageren

  • redactie okoko receptenEen klein laagje blindbakvulling is voldoende.

    reageren

  • chrisHoeveel is "een portie baderdeeg" als je het niet zelf maakt, maar koopt?

    reageren

  • moniqueHeel lekker gerechtje en nu de fruitboeren met overschot aan peren zitten een goed idee om deze te maken !!!

    reageren