Preitaart met comté kaas

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 100 g bloem
  • boter en bloem voor de vormpjes
  • 1 bos prei
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • 200 g comté (waarvan 50 g geraspt en de rest in schijfjes gesneden)

Voorbereiden

Vermeng 50 g in stukjes gesneden boter met de bloem tot een kruimelige massa. Voeg er 2 eetlepels koud water bij en een snufje zout en kneed vlug tot een bol. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

Rol het deeg uit en verdeel over vier beboterde en bebloemde taartvormpjes. Bak de taartjes 15 minuten blind in een voorverwarmde oven op 180 °C en vervolgens nog 5 minuten verder zonder vulling.

Bak intussen de gewassen en in schijfjes gesneden prei beetgaar in een klontje boter. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de taartjes.

Klop de eieren los in de room, vermeng met de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de prei. Verdeel de overgebleven kaas op de taartjes en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Extra benodigd

4 taartvormpjes

Kookboek

Het recept 'Preitaart met comté kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Menu Maison

Livia Claessen & Henri Kleinblatt

Deze opvolger van het succesvolle boek 'Cuisine' telt 624 bladzijden met 300 lekkere, eerlijke gerechten en evenveel smakelijke foto's. Per maand worden je... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Preitaart recept tips

Reacties op dit recept

  • MarleenLekker, maar comté kaas...? Die is toch "gewoon" dierlijk gestremd! en dus NIET vegetarisch!!

    reageren

  • JoskaMarleen, kaas geldt gewoon als vegetarisch hoor. Je bedoelt waarschijnlijk veganistisch, maar dat gaat zo ver dat als het Franse boertje dat de comté maakt zondag leren schoenen aantrekt bij de kerkgang in plaats van z'n klompen, dat deze hele taart dan als 'vleesgerecht' bestempeld moet worden. Wat mij betreft is deze preitaart dus WEL vegetarisch.

    reageren