okoko receptenreceptbroodstokbroodgevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes

Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes

Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 35
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.9
    obv 25 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Mediterraan

Ingrediënten

  • 500 g lams- of rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 stokbrood
  • 2 eetlepels munt of peterselie, fijngehakt
  • 100 g feta, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Bak het lams- of rundergehakt in een koekenpan rul. Voeg de knoflook toe, schep de ui, het chilipoeder en de djinten erdoor en bak alles nog ca. 3 minuten op zacht vuur. Snijd de bovenkant van het stokbrood (of kapjes van 4 harde witte broodjes) af en hol het brood een beetje uit. Roer de munt of peterselie door het gehakt en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Vul het stokbrood met het gehakt, druk het goed aan. Strooi er de feta en pijnboompitjes over en bak het stokbrood in de oven in ca. 15-20 minuten knapperig bruin. Snijd het brood in vier stukken en serveer ze op borden met gemengde sla.

Het recept 'Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood.

reacties op dit recept

  • Joost Dit is heerlijk. Makkelijk te maken, maar eenmaal op tafel proeft het alsof je in het betere restaurant zit. Had de gehakt al een paar uur eerder gemaakt waardoor alles een beetje heeft kunnen settelen. Met tabouleh een goeie combi (of het Okoko recept couscous met salade van kerstomaatjes en bosui).
  • Marjolein Wij vonden dit erg lekker (gezin met 2 kinderen). Als extra toevoeging heb ik het stokbrood ingesmeerd met kruidenboter voor het gehakt er in te doen.
  • J. Gemakkelijk, en erg lekker!
  • linda Een 1/2 eetlepel chilipoeder is echt te veel van het goede. Erg scherp!

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken