Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes

Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 35
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.9
    obv 25 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Mediterraan

Ingrediënten

  • 500 g lams- of rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 stokbrood
  • 2 eetlepels munt of peterselie, fijngehakt
  • 100 g feta, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak het lams- of rundergehakt in een koekenpan rul. Voeg de knoflook toe, schep de ui, het chilipoeder en de djinten erdoor en bak alles nog ca. 3 minuten op zacht vuur.

Snijd de bovenkant van het stokbrood (of kapjes van 4 harde witte broodjes) af en hol het brood een beetje uit. Roer de munt of peterselie door het gehakt en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Vul het stokbrood met het gehakt, druk het goed aan.

Strooi er de feta en pijnboompitjes over en bak het stokbrood in de oven in ca. 15-20 minuten knapperig bruin. Snijd het brood in vier stukken en serveer ze op borden met gemengde sla.

Het recept 'Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • Joost Dit is heerlijk. Makkelijk te maken, maar eenmaal op tafel proeft het alsof je in het betere restaurant zit. Had de gehakt al een paar uur eerder gemaakt waardoor alles een beetje heeft kunnen settelen. Met tabouleh een goeie combi (of het Okoko recept couscous met salade van kerstomaatjes en bosui).
    reageren
  • Marjolein Wij vonden dit erg lekker (gezin met 2 kinderen). Als extra toevoeging heb ik het stokbrood ingesmeerd met kruidenboter voor het gehakt er in te doen.
    reageren
  • J. Gemakkelijk, en erg lekker!
    reageren
  • linda Een 1/2 eetlepel chilipoeder is echt te veel van het goede. Erg scherp!
    reageren
  • Inge Stokbrood viel uit elkaar voordat 'ie de oven in moest... handig is anders. Het paste ook niet in onze oven (oeps) ik ben benieuwd!
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken