Knoflookbrood op de barbecue

  • 2 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 393 kcal
  • 14 g eiwit
  • 28 g vet
  • 48 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 150 g verse roomkaas
  • 1 donkerbruin stokbrood, in dikke plakken

Bereiden

Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet. Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes op zacht vuur. Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets afkoelen in de olie. Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de knoflookpuree met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie tot een smeuïge pasta. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta. Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen elkaar aan en verpak het brood goed in de folie. Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie. Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecue-rooster, keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, barbecue

Bron

Het recept 'Knoflookbrood op de barbecue' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Stokbrood recept tips

Reacties op dit recept

  • FrancienDit lijkt mij een heerlijk stokbrood, ga het proberen.

    reageren

  • elsMoet het stokbrood al afgebakken zijn?

    reageren