Wentelteefjes met chocolade

  • 8 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 12 sneden oudbakken, stevig witbrood, de korsten verwijderd
  • 150 g pure chocolade
  • 75 g boter
  • 500 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • crème fraîche
  • basterdsuiker

Bereiden

Vet een bakvorm licht in met boter. Snijd het brood in driehoeken.

Laat de chocolade met de boter, slagroom en suiker smelten in een magnetron of au bain-marie. Roer goed en zorg dat de suiker volledig is opgelost.

Klop de eieren los en schep ze door het chocolademengsel. Klop weer tot het mengsel goed gemengd en romig is.

Schik de driehoekjes brood iets overlappend in de bakvorm. Giet er het chocolademengsel over. Druk de sneetjes brood even met de achterkant van een lepel aan, zodat ze helemaal met chocolade doordrenkt raken.

Laat minstens 12 uur weken voor je ze ongeveer 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven bakt.

Laat voor het serveren iets afkoelen en serveer met crème fraîche en basterdsuiker.

Extra benodigd

Rechthoekige bakvorm

Variatietip

In plaats van brood kan je ook brioche gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Wentelteefjes met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade delicatessen

Trish Deseine

"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Wentelteefjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!