Krokant gefrituurde boerenkool

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 bladeren boerenkool
  • tarwebloem, om te bestuiven
  • plantaardige olie, om in te frituren (in pan of friteuse)
  • voor het beslag
  • 5 eetlepels water
  • 50 g mais- of aardappelzetmeel
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • voor de dipsaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel azijn
  • 2 eetlepels water

Bereiden

Was de koolbladeren, dep lichtjes droog met een keukendoek. Bestuif de bladeren aan beide kanten met wat tarwebloem, schud overtollige bloem eraf.

Maak het beslag door de ingrediënten te mengen, wrijf er de bladeren volledig mee in. Frituur in heel korte tijd krokant in de friteuse. Pas op voor opspattende olie als je een pan gebruikt.

Maak de dipsaus door de ingrediënten te mengen.

Serveer de gefrituurde boerenkool met de dipsaus.

Kookboek

Het recept 'Krokant gefrituurde boerenkool' is afkomstig uit het kookboek...

Proef Korea

Ae Jin Huys

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!