Gevulde paprika met tonijn en ansjovis

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 255 kcal

Ingrediënten

  • 8 ansjovisfilets, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 blikjes tonijn op olie (à 180 g), uitgelekt
  • 3 kleine gele paprika's, overlangs gehalveerd, zonder zaadjes
  • 3 kleine rode paprika's, overlangs gehalveerd, zonder zaadjes
  • 100 g belegen kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de stukjes ansjovis met de kappertjes, knoflook, sjalotjes, mayonaise, peper en zout door de tonijn.

Vul de paprika's met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de paprika's 20 minuten in de oven. Serveer ze lauwwarm.

Vervangende vis

De tonijn kan worden vervangen door zalm uit blik.

Bron

Het recept 'Gevulde paprika met tonijn en ansjovis' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • alideLijkt me heerlijk. gr. alide

    reageren

  • SuzanneWe hebben het gemaakt. Het was lekker.

    reageren