Gemarineerde rode en gele paprika's

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • olijfolie
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 4 teentjes knoflook, in hele dunne plakjes
  • klein bosje munt, alleen de blaadjes, gekneusd
  • 1 eetlepel rodewijnazijn

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 250 °C.

Bereiden

Was de paprika's, snijd ze doormidden en verwijder de kapjes en de zaadlijsten. Leg de paprika's met de bolle kant omhoog op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze ongeveer 15 minuten in de oven liggen tot het vel bruin en blaren vertoont. Doe de paprika's in een schaal, dek ze af met plasticfolie en laat ze 10 minuten rusten; daardoor gaat het ontvellen makkelijker. Ontvel de paprika's en snijd ze in dunne reepjes. Doe de reepjes paprika in een kommetje en besprenkel ze met ruim olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de kappertjes, de knoflook, de gekneusde muntblaadjes en de rodewijnazijn toe. Laat de paprika's minstens een halve dag in de koelkast marineren en serveer ze bij voorkeur op kamertemperatuur.

Extra benodigd

Plasticfolie

Tip

Deze paprika's kunnen ook uitstekend als saus dienen voor een zomerse pasta.

Kookboek

Het recept 'Gemarineerde rode en gele paprika's' is afkomstig uit het kookboek...

Antipasti

Nicoletta Tavella

Dit boek onthult de geschiedenis van de antipasti en geeft recepten van de heerlijkste streekgebonden antipasti, antipasti met vlees, met vis, met schaal- en schelp... lees verder

© Veltman Uitgevers

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!