Kruidige pompoen-blokjes uit de oven

Kruidige pompoen-blokjes uit de oven
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.7
    obv 31 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Mediterraan

Ingrediënten

  • 750 g pompoen
  • handje verse tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
  • 1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
  • scheut olijfolie (ca. 6 eetlepels)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in vrij grote blokken van ca. 3x3 cm. Doe ze in een met wat olie ingevette braadslee.

Ris de blaadjes tijm van de takjes en doe ze met de knoflook, gedroogde chilipeper, ketoembar en zout en peper naar smaak in een vijzel. Stamp en wrijf dit goed door elkaar en voeg geleidelijk een flinke scheut olijfolie toe tot je een lekker smeuïg mengsel heb. Giet dit over de pompoen en hussel goed door elkaar. (Geen vijzel? Alles goed fijnhakken en mengen in een gewone kom.)

Schuif de braadslee in het midden van de oven en laat de pompoen in 30 minuten gaar en geurig roosteren. Schep tussentijds een of twee keer even om en prik erin met een vork: als ze zacht zijn, zijn ze klaar. Doe de pompoen over in een schaal en breng eventueel op smaak met wat zout. Lekker bij kip.

Kookboek

Het recept 'Kruidige pompoen-blokjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Koken met Karin van Karin Luiten

Koken met Karin

Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder

© Uitgeverij Becht.

reacties op dit recept

  • Hetty Mmmmm, ga ik zondag maken...
    reageren
  • Karin In een woord heerlijk!! Al 2x gegeten in deze pompoentijd.
    reageren
  • birgit Het klinkt lekker maar hoe snijden jullie die pompoen? Er is bijna geen doorkomen aan!
    reageren
  • Louise Birgit, ik had ergens gelezen dat je er een opgevouwen theedoek onder kan leggen, dan schiet de pompoen niet zo gauw weg.
    Heb dat afgelopen week geprobeerd en het klopt.
    reageren
  • hilde De pompoen kook ik in zijn geheel voor in een pan totdat hij wat zachter is. Je kunt hem dan makkelijk schillen!
    reageren
  • Jacqueline Bij sommige Jumbo's kun je nu gesneden blokjes kopen, beter als die kleine pompoentjes die ze ook wel verkopen in supermarkten. Je houd bij die niets over. Leuvensbroek Nijmegen bv.
    reageren
  • Marga Flespompoen heeft een dunne schil, kan je dus goed schillen. Deze pompoensoort is ook niet zo hard, dus in blokjes snijden gaat ook makkelijk. En hij smaakt ook heel erg lekker!
    reageren
  • Petra Ik had een keer een pompoen van 8 kilo. Doormidden gehakt, pitten eruit, aluminiumfolie erover en per helft een half uur in de oven. Daarna kun je de schil heel makkelijk eraf snijden. Dan in kleine blokjes de vriezer in. Ideaal voor soep of andere baksels.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken