Kruidige pompoen-blokjes uit de oven

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 750 g pompoen
  • handje verse tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
  • 1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
  • scheut olijfolie (ca. 6 eetlepels)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in vrij grote blokken van ca. 3x3 cm. Doe ze in een met wat olie ingevette braadslee.

Ris de blaadjes tijm van de takjes en doe ze met de knoflook, gedroogde chilipeper, ketoembar en zout en peper naar smaak in een vijzel. Stamp en wrijf dit goed door elkaar en voeg geleidelijk een flinke scheut olijfolie toe tot je een lekker smeuïg mengsel heb. Giet dit over de pompoen en hussel goed door elkaar. (Geen vijzel? Alles goed fijnhakken en mengen in een gewone kom.)

Schuif de braadslee in het midden van de oven en laat de pompoen in 30 minuten gaar en geurig roosteren. Schep tussentijds een of twee keer even om en prik erin met een vork: als ze zacht zijn, zijn ze klaar. Doe de pompoen over in een schaal en breng eventueel op smaak met wat zout. Lekker bij kip.

Kookboek

Het recept 'Kruidige pompoen-blokjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Karin

Karin Luiten

Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (32 stemmen)

Pompoen recept tips

Reacties op dit recept

  • HettyMmmmm, ga ik zondag maken...

    reageren

  • KarinIn een woord heerlijk!! Al 2x gegeten in deze pompoentijd.

    reageren

  • birgitHet klinkt lekker maar hoe snijden jullie die pompoen? Er is bijna geen doorkomen aan!

    • MarthaPan water aan de kook, hele pompoen ca 10 min. Daarna is de pompoen goed te verwerken.

    reageren

  • LouiseBirgit, ik had ergens gelezen dat je er een opgevouwen theedoek onder kan leggen, dan schiet de pompoen niet zo gauw weg. Heb dat afgelopen week geprobeerd en het klopt.

    reageren

  • hildeDe pompoen kook ik in zijn geheel voor in een pan totdat hij wat zachter is. Je kunt hem dan makkelijk schillen!

    reageren

  • JacquelineBij sommige Jumbo's kun je nu gesneden blokjes kopen, beter als die kleine pompoentjes die ze ook wel verkopen in supermarkten. Je houd bij die niets over. Leuvensbroek Nijmegen bv.

    reageren

  • MargaFlespompoen heeft een dunne schil, kan je dus goed schillen. Deze pompoensoort is ook niet zo hard, dus in blokjes snijden gaat ook makkelijk. En hij smaakt ook heel erg lekker!

    reageren

  • PetraIk had een keer een pompoen van 8 kilo. Doormidden gehakt, pitten eruit, aluminiumfolie erover en per helft een half uur in de oven. Daarna kun je de schil heel makkelijk eraf snijden. Dan in kleine blokjes de vriezer in. Ideaal voor soep of andere baksels.

    reageren

  • IkeBiologische pompoen hoef je niet te schillen. De pompoenblokjes zijn super als lunch met daarbij nog een flinke salade.

    reageren

  • EvelineAlle pompoenen zijn biologisch, ook die waar het niet bij genoemd staat.

    reageren