Spinazienestjes uit de oven met mozzarella

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 8,6
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • olijfolie
  • 1 bolletje mozzarella
  • handvol pijnboompitten
  • kurkuma of zoete paprika (voor de afwerking)

Bereiden

Stoof de spinazie in wat olijfolie tot ze helemaal geslonken is. Kruid met peper en zout. Zet de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Snijd intussen de mozzarella in stukjes.

Neem een grote vork en draai er spinazie op (zoals je met spaghetti zou doen). Leg het nestje in een ongeoliede ovenschaal, werk de vorm een beetje bij met je vingers en duw een holte in het midden. Maak zo vier nestjes.

Verdeel er de mozzarella over en strooi er wat kurkuma of zoete paprika (voor de kleur) en pijnboompitten over. Zet een 10-tal minuten in de oven op 180 °C, of tot de mozzarella helemaal gesmolten is.

Opmerking

'Deze spinazienestjes zijn heerlijk en een lust voor het oog. Ik serveer ze vaak als bijgerecht bij een kaasschotel of als lichte lunch met een slaatje. Ze zijn ook ideaal als bijgerecht als je gasten hebt. Iedereen is er dol op en je kunt alles mooi van tevoren voorbereiden. De nestjes moeten dan enkel nog de oven in. Kies voor spinazie met grote bladeren en laat de steel eraan, dan kun je makkelijker nestjes maken.' - Pascale Naessens

Kookboek

Het recept 'Spinazienestjes uit de oven met mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

Puur Pascale 2

Pascale Naessens

Na het gigantische succes van 'Puur Pascale' pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten. Haar invalshoek... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • c m buijnstersKan dit ook bij de bbq?

    reageren