Tomaten uit de oven met knoflook, tijm en basilicum

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 20-25 zeer rijpe trostomaatjes
  • 2 eetlepels virgine olijfolie
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 theelepel verse tijm
  • 3-4 teentjes knoflook, in plakjes

Bereiden

Vet een ovenschaal in met wat virgine olijfolie, leg de tomaten met steel en al erin. Verdeel het basilicum, tijm, knoflook, zout en peper over de schaal.

Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven bij 220 °C.

Kookboek

Het recept 'Tomaten uit de oven met knoflook, tijm en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...

Onder de olijfboom

Manuela Darling-Gansser

Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Tomaten recept tips

Reacties op dit recept

  • GerardVirgine is a-productief. Neem voor het bak-proces gewoon simpele olijfolie. Sprenkel er dan wat virgine over... Je proeft het verschil! Virgine kan slecht tegen bakken en braden. Zonde van het geld.

    reageren

  • PietjeHelemaal waar, geen virgine olijfolie maar een eenvoudige olijfolie is beter geschikt. Maria

    reageren

  • AnnemarieHoelang kan je dit bewaren?

    reageren

  • HelenaJe kunt het laten afkoelen en dan invriezen. Na het ontdooien gewoon koud op je brood of bij een salade eten, héééérlijk...!

    reageren