Witlof met ansjovis

  • 12 porties
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 5 stronkjes witlof
  • 100 g ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels geschaafde oude kaas
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt

Bereiden

Pel de blaadjes van de witlof en was ze. Dep ze daarna droog.

Verdeel de blaadjes over een bord en leg in elk blad een ansjovisfilet.

Strooi er de kappertjes over met de geschaafde kaas.

Breng op smaak met olijfolie, vermengd met gehakte knoflook en wat peper.

Kookboek

Het recept 'Witlof met ansjovis' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas!

Jessica Verbruggen

Tapas eten maakt net zozeer deel uit van een dag uit het Spaanse leven als ontbijten, lunchen, siësta houden en dineren. Of meer nog. Hoe klein of eenvoudig... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!