Witlof uit de oven met brie en pancetta

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 6 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 300 g brie, in schijfjes gesneden
  • 6 takjes tijm
  • 150 g pancetta, in blokjes gesneden
  • 1 handvol hazelnoten, grof gehakt en geroosterd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de stronkjes witlof schoon, snijd ze doormidden. Kook ze gedurende 8 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

Smelt de boter in een steelpannetje en roer er de bloem door tot die droog wordt. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe terwijl je goed roert. Laat de saus indikken. Breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.

Leg de witlofstronkjes in een ovenschaal en giet er de saus over. Bedek ze met de schijfjes brie en de tijm en zet 15 à 20 minuten in de oven.

Bak de pancetta in een hete pan en strooi ze over de ovenschotel. Werk af met de noten. Serveer de witlofschotel met brood.

Kookboek

Het recept 'Witlof uit de oven met brie en pancetta' is afkomstig uit het kookboek...

Het Smeg koelkastkookboek

Katrien van de Steene

Wat eten we vanavond? Heb je ook geen inspiratie meer om elke dag iets nieuws op tafel te toveren? Of ben je het zat om naar drie verschillende winkels te... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!