Coq au vin uit de slow cooker

  • 8 personen
  • 240 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 kg kip, in stukken
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 250 g bacon, in kleine blokjes
  • 20 kleine sjalotjes, gepeld, eventueel gehalveerd
  • 380 ml rode wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 120 ml cognac
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 250 g kleine champignons
  • 60 g zachte boter
  • 40 g bloem

Bereiden

Doe de stukken kip, laurierblaadjes, tijm, bacon, sjalotjes, wijn, bouillon, cognac en tomatenpuree in de slow cooker. Zet de cooker op stand hoog; na 3 uur is de kip bijna gaar.

Voeg de champignons toe en verhit ze 30 minuten mee. Neem daarna de stukken kip en de groenten uit de slow cooker. Bewaar ze zolang in een grote schaal; dek ze af.

Meng de boter en bloem en klop dit mengsel door de saus in de slow cooker. Laat de saus op stand hoog in ongeveer 10 minuten indikken; blijf steeds roeren. Doe de stukken kip en de groenten nog even in de slow cooker, zodat u het gerecht door en door warm kunt opdienen. Geef er gestoomde aardappelen bij.

Extra benodigd

Slow cooker

Kookboek

Het recept 'Coq au vin uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Slow cooking

diverse auteurs

Moderne huishoudens kunnen tegenwoordig niet meer zonder een slow cooker. De slow cooker is een tijdwinnend keukenapparaat. De gerechten zijn makkelijk... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Coq au vin recept tips

Reacties op dit recept

  • JanNiet om het een of ander maar is drie kilo kip niet veel voor 8 personen?

    • RogerIk denk eerder wat weinig, een stevige haan weegt al snel 1,5 kg.

    reageren