Bami goreng

Bami goreng
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.3
    obv 19 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Indonesisch

Ingrediënten

  • 250 g Inproba Chinese Mie
  • 100 g kipfilet, kleingesneden
  • 100 g ontbijtspek, in blokjes
  • 100 g ham, in blokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Inproba Ketjap Manis
  • 1 eetlepel Inproba Sambal Oelek
  • 200 g Chinese kool, kleingesneden
  • 200 g prei, in reepjes
  • 5 takjes selderij, kleingesneden
  • 100 g kleine garnalen
  • 100 g Inproba Gebakken Uitjes
  • ½ kleine komkommer, in schijfjes
  • 1 zak Inproba Kroepoek (50 g)

Bereiden

Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roerbak de kipfilet, spek en ham in de hete olie. Voeg knoflook, ketjap en sambal toe. Voeg vervolgens ook de kool, prei en selderij toe. Schep dit voortdurend om tot de groente beetgaar is. Voeg dan ook de mie en de garnalen toe. Schep goed om tot alles door en door warm is. Snijd de mie eventueel nog enige malen door zodat het mengen makkelijker gaat, voeg eventueel naar smaak nog wat ketjap toe. Schep de bami op een schaal en garneer met de uitjes en komkommerschijfjes. Ook omeletreepjes passen hier uitstekend bij. Serveer de kroepoek er los bij.

Tip:

Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal ››

Het recept 'Bami goreng' wordt je aangeboden door Inproba.

reacties op dit recept

  • Jan Voor de liefhebber is een kleine theelepel trassi zeker aan te bevelen.
  • Patricia Zelf doe ik er i.p.v. sambal een rode peper door, ook erg lekker.
  • Carlo Bami kennen ze hier in Canada niet, wel chow mein. Ook erg lekker, maar toch net geen bami. Deze bami is zalig en staat regelmatig bij ons op het menu!

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken