Blini's met bietensalade en dilleroom

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 300 kcal
  • 8 g eiwit
  • 12 g vet
  • 39 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • 1 klein gekookt bietje, in luciferdunne reepjes
  • ½ eetlepel dille, fijngehakt
  • 3 eetlepels zure room
  • 100 g poffertjesmix
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel olie

Voorbereiden

Schep de azijn, de gembersiroop, het bieslook en zout en peper door de bietreepjes. Laat de salade ca. 30 minuten staan.

Bereiden

Roer de dille door de zure room. Breng op smaak met zout en peper.

Roer een beslag van de poffertjesmix, 200 ml water, de eidooier en de olie. Verhit een droge koekenpan (doorsnede ca. 18 cm) met antiaanbaklaag en laat ¼ deel van het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak de blini aan twee kanten goudbruin. Bak zo nog 3 blini's.

Vul de blini's met de bietjessalade, rol ze losjes op en leg ze op twee bordjes. Schep de dilleroom ernaast.

Bron

Het recept 'Blini's met bietensalade en dilleroom' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Miuda | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Blini recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!