Kikkererwtenblini's met gefrituurde uienringen

  • 8 stuks
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g aardappelzetmeel
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 grote ui
  • 75 g kikkererwtenmeel
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 2 takjes rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • olie om in te bakken

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Maak het beslag voor de uien door het aardappelzetmeel en de maïzena te mengen met 100 ml water. Laat het minstens een kwartier rusten. In Amerika maken ze een dergelijk beslag met aardappelpureepoeder. Alleen het idee al, aardappelpuree van poeder, brr.

Snij de ui in flinterdunne ringen (een mandoline is aan te bevelen, kijk uit voor je vingers).

Meng het kikkererwtenmeel goed met het bakpoeder en 200 ml water; het mag niet klonteren. Voeg peper, zout en de rozemarijn toe, plus 2 eetlepels olie (met de andere eetlepel olie kun je de vorm invetten). Laat ook dit beslag even rusten.

Wij gebruiken een soort rubberen muffinvorm met negen rondjes erin die niet zo diep zijn. Het is zaak om de blini's niet dikker dan een halve centimeter te laten zijn. Vet de vorm of losse vormpjes in en giet het beslag erin.

Na 8 à 10 minuten in de oven zijn de blini's klaar. Intussen verhit je een koekenpannetje met rijst- of gewone olijfolie. Haal de uienringen door het beslag en frituur ze met een paar tegelijk. Wil je liever geen meel gebruiken, dan kun je de uien ook zonder jasje heel krokant krijgen met dezelfde olie.

Verdeel de uienringen over de blini's.

Extra benodigd

Bakvorm (bv muffinvorm)

Kookboek

Het recept 'Kikkererwtenblini's met gefrituurde uienringen' is afkomstig uit het kookboek...

Ik eet en val af

Annemieke Jansen & Janine Jansen

In 'Ik eet en val af' geven Jansen & Jansen heldere achtergrondinformatie over afvallen én fijn en gezond leven en eten. De 100 eenvoudige, heerlijke recepten vormen de hoofdmoot van het boek. Met 'Ik eet en val af' is de kans kleiner dat wie... lees verder

© Fontaine Uitgevers. Beeld: Janine Jansen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Blini recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!