Farfalle met sperziebonen en peultjes

Farfalle met sperziebonen en peultjes
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 12 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 400 g farfalle
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 g sperziebonen, in kleine stukjes
  • 100 g peultjes, in kleine stukjes
  • 1 rood chilipepertje, in dunne reepjes
  • handvol peterselie, kleingesneden
  • handvol basilicum, kleingesneden

Bereiden

Kook de farfalle al dente in een grote pan gezouten kokend water.

Giet ondertussen de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen, de peultjes en de chilipeper toe, temper het vuur en laat de groenten in enkele minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de farfalle af, roer de kruiden door de groene saus en meng pasta en saus door elkaar. Verdeel over vier borden of schaaltjes en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Farfalle met sperziebonen en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Alles over pasta van Désirée Verkaar & Stefano Manti

Alles over pasta

Als iets de Italiaanse keuken symboliseert, is het wel pasta. Toch heeft pasta nog heel wat geheimen. Waarom eten ze in Bologna geen spaghetti bolognese? Waarom... lees verder

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken