Linguine met krab, basilicum, citroen en rode peper

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • geraspte schil en sap van 1½ citroen
  • 4 rode pepers (bird's eye), fijngehakt
  • 350 g verse linguine
  • 240 g wit krabvlees
  • 25 g verse blaadjes basilicum, gescheurd

Bereiden

Doe de olijfolie, het citroenraspsel en de fijngehakte pepers in een pannetje en verhit dit op zacht vuur tot de inhoud begint te sissen. Neem de pan van het vuur en zet die apart.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook daarin de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 7 minuten). Giet af, spoel af met kokend water en zet apart.

Doe de peper-citroenolie in de pan waarin de linguine is gekookt. Voeg het citroensap toe en verhit dit op matig vuur tot de inhoud begint te sissen. Doe de linguine weer in de pan en voeg het krabvlees toe. Schep alles rustig 1-2 minuten om zodat het krabvlees goed warm wordt.

Schep het basilicum er in om en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het gerecht in warme kommen.

Kookboek

Het recept 'Linguine met krab, basilicum, citroen en rode peper' is afkomstig uit het kookboek...

Neem 5 ingrediënten

James Tanner

Het idee achter dit boek is even briljant als simpel: maak met slechts 5 ingrediënten de lekkerste gerechten. Zolang de ingrediënten en de combinaties goed zijn, is... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Linguine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!