Ravioli met geitenkaas en paprikasaus

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g zachte, verse geitenkaas
  • 2 eetlepels crème fraîche of mascarpone
  • 5 sprieten verse bieslook, gesnipperd
  • 400 g pastadeeg naturel
  • 2 rode paprika's
  • scheutje olijfolie
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 biologisch groentebouillonblokje
  • 30 g halfharde schapenkaas

Bereiden

Meng voor de raviolivulling de geitenkaas met de crème fraîche en gesnipperde bieslook. Breng de vulling op smaak met zout en peper.

Rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit in hetzelfde formaat als de raviolivorm. Bekleed de vorm zorgvuldig met het dunne vel pastadeeg en druk het deeg voorzichtig in de holtes in de vorm. Gebruik een spuitzak of twee kleine koffielepels en vul de holtes met een kleine hoeveelheid vulling. Leg er een tweede vel pastadeeg op. Ga met een deegroller over de vorm, zodat de ravioli gekartelde randjes krijgen. Stort het vel ravioli uit de vorm en maak de kussentjes eventueel in repen of een voor een van elkaar los.

Bak de paprika's ca. 20 minuten in een op 210 °C voorverwarmde oven. Draai ze een paar keer om.

Neem ze uit de oven wanneer ze rondom geblakerd zijn. Doe ze in een plastic zak en laat ze een minuutje zweten. Het vel zal dan makkelijk loslaten. Verwijder het vel, het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Pureer de repen paprika met een scheutje olijfolie en wat zout en peper in een keukenmachine. Zet weg.

Rooster de pijnboompitten in een hete, droge pan op hoog vuur. Laat ze niet te donker worden.

Breng 1 liter water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe. Kook de ravioli, in twee grote repen of een voor een losgemaakt, 1 tot 2 minuten in de bouillon. Giet af en laat de ravioli dan uitlekken op keukenpapier.

Schik de ravioli in diepe borden en schep er de saus over. Strooi er de geroosterde pijnboompitten en grof geraspte schapenkaas over.

Extra benodigd

Raviolivorm, keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Ravioli met geitenkaas en paprikasaus' is afkomstig uit het kookboek...

Ravioli

Sandra Mahut

Ontdek alles dat je moet weten over het thuis ravioli maken en over basisrecepten voor pasta en vullingen. Ga dan aan de slag met allerlei opwindende combinaties, zoals... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Ravioli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!