Tagliatelle met tomaat en basilicum van The River Cafe

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 x 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 2 eetlepels basilicumblaadjes, klein gescheurd
  • 320 g tagliatelle
  • 100 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook zacht maar niet bruin. Doe de tomaten erbij met zout en peper naar smaak. Verwarm alles op middelhoog vuur 20-30 minuten of tot de saus heel dik is en de olie boven komt drijven. Voeg het basilicum toe.

Kook de tagliatelle al dente in kokend water met zout. Laat hem in een vergiet uitlekken. Smelt de helft van de boter in de warme pan en doe de tagliatelle erbij met de resterende boter. Meng de boter goed door de pasta. Schep er dan de tomatensaus door. Serveer onmiddellijk met de geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

'Pruimtomaten in blik of pot zijn onmisbaar in de Italiaanse voorraadkast. De beste zijn de langwerpige San Marzano die in hun eigen vocht worden geconserveerd. Koop geen ingeblikte tomaten waar puree of saus aan is toegevoegd omdat daarmee de smaak van de saus verandert.' - Rose Gray en Ruth Rogers

Kookboek

Het recept 'Tagliatelle met tomaat en basilicum van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Easy 2

Rose Gray & Ruth Rogers

Aan de hand van dezelfde succesvolle formule van het 'River Cafe Kookboek Easy', hebben Rose Gray en Ruth Rogers, oprichters en eigenaars van het wereld... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (41 stemmen)

Tagliatelle recept tips

Reacties op dit recept

  • PietjeDe pruim-tomaten zijn echt van belang voor de excellente smaak. Super makkelijk en heerlijk!

    reageren

  • JennyPruimtomaten? Zie ik nergens staan en zijn volgens mij ook niet te koop tenminste niet hier bij de appie.

    reageren

  • redactie okoko receptenDe gepelde tomaten in blik bij Albert Heijn zijn pruimtomaten, zowel die van Heinz als het huismerk.

    reageren

  • MarjanHeerlijk met verse pesto

    reageren

  • MarieLekker! Ben wel even verschoten toen ik de tomaten uit blik bij de verhitte olijfolie deed :) Vuurwerk :) Heel de keuken vol tomatensaus.

    reageren