Pizza met artisjokharten en gegrilde ham (brood pizza)

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 521 kcal
  • 33 g eiwit
  • 29 g vet
  • 33 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 mini ciabatta's (met olijven)
  • 100 ml gekruide tomatensaus
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 blikje artisjokhartjes (ca. 200 g), in stukjes
  • 150 g (gegrilde) ham, in reepjes
  • 2 bolletjes mozzarella, in dunne plakjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de ciabatta's overlangs en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk de sneetjes met de tomatensaus en strooi de kruiden erover. Verdeel de stukjes artisjok en reepjes ham over de sneetjes.

Dek het geheel af met plakjes mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Sprenkel de olijfolie erover. Bak de pizzasneetjes in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin. Lekker met een frisse salade.

Bron

Het recept 'Pizza met artisjokharten en gegrilde ham (brood pizza)' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Broodpizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!