Mini-sandwiches van volkorenbrood met eiersalade

  • 8 sandwiches
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 171 kcal
  • 10 g eiwit
  • 9 g vet
  • 13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
  • 8 sneetjes fijn donker volkorenbrood

Bereiden

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Prak de eieren in een diep bord fijn. Schep de tomaat met de Parmezaanse kaas en het basilicum door de eieren. Roer er zoveel truffelolie door dat een smeuïge salade ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de eiersalade liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met de eiersalade. Leg de andere sneetjes erop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door. Leg de sandwiches op een schaal.

Bron

Het recept 'Mini-sandwiches van volkorenbrood met eiersalade' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Eiersalade recept tips

Reacties op dit recept

  • gWat een lekkere hapjes, ga ik doen maar niet met truffels.

    reageren