Grove huzarensalade

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 125 ml volle yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 krop botersla, in losse blaadjes
  • 2 kleine gekookte bietjes, geschild en in blokjes
  • 1 groene appel, geschild en in blokjes
  • 4 augurken, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 100 g gebraden varkensfricandeau (vleeswaren), in repen

Bereiden

Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.

Roer het citroensap, de suiker, yoghurt, mayonaise en zout en peper naar smaak tot een dressing.

Verdeel de sla over een schaal.

Meng de aardappel, bietjes, appel, augurk en bosui in een kom luchtig door elkaar en schep de salade op de slablaadjes. Sprenkel de dressing erover en leg de repen fricandeau erop. Maal er nog wat peper over.

Kookboek

Het recept 'Grove huzarensalade' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Salade

diverse auteurs

Een kleine vissalade vooraf, een gezonde groentesalade als lunch, een vlees- of vissalade als hoofdgerecht of een vruchtensalade toe: met salades kun je... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Huzarensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • anneliesLijkt me heerlijk en snel, ga het zeker een keer op deze manier doen. Bietjes vind ik heel erg lekker maar niet iedereen houdt van bietjes, je kunt ze ook makkelijk weglaten. Annelies

    reageren