Huzarensalade

Huzarensalade
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 8.4
    obv 7 waarderingen
  • Hapje
  • Vlees
  • Hollands

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
  • 250 g gaar rund- of kalfsvlees, in kleine blokjes
  • 2 gekookte bietjes, in kleine blokjes
  • 2 zure appels, in kleine blokjes
  • 8 zoetzure augurkjes, in kleine blokjes
  • 10 zilveruitjes, in stukjes
  • 2-3 eetlepels mayonaise + extra voor het bestrijken
  • garnering: sla, hardgekookt ei, augurk, kerstomaatjes

Bereiden

Kook de aardappelblokjes in een pan met een ruime bodem gezouten water in 5-10 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

Meng de aardappelen, het vlees, de bietjes, de appels, augurkjes en zilveruitjes in een grote kom door elkaar. Schep er de mayonaise en een scheutje van het augurkenvocht door. Voeg tot slot wat zout en peper toe.

Schep de salade op een platte schaal en strijk de bovenkant en zijkanten glad. Bestrijk de bovenkant en de rand van de huzarensalade met een dun laagje mayonaise. Garneer de salade rondom met kleine blaadjes kropsla of veldsla en versier de salade bovenop met partjes hardgekookt ei, waaiertjes van augurk en gehalveerde kerstomaatjes.

Het recept 'Huzarensalade' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken