Tonijnsalade op bruine pistolets

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

bevat per portie

  • 180 kcal
  • 10 g eiwit
  • 5 g vet
  • 23 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 20 groene olijven zonder pit
  • 1 blikje tonijn naturel (uitlekgewicht 70 g), uitgelekt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 bruine pistolets
  • 20 g halfvolle boter
  • 40 g veldsla

Bereiden

Snijd de tomaten zeer fijn en de olijven in stukjes. Meng dit door de tonijn. Roer de yoghurt erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Besmeer de doormidden gesneden pistolets met boter. Verdeel de helft van de veldsla over één helft, schep het tonijnmengsel erop en dek dat af met de rest van de veldsla. Zet de andere helft op het broodje.

Kookboek

Het recept 'Tonijnsalade op bruine pistolets' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Licht

diverse auteurs

Tientallen verrassende recepten voor iedereen die extra op zijn gezondheid of gewicht wil letten. Van Geroosterde waldkornboterham met tomaat en avocadot tot... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Tonijnsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • gDit is mijn lievelingslunch, het kan ook met zalm denk ik. Met haring of kabeljauw, gerookte makreel... heerlijk.

    reageren