Pesto met citroen, krulandijvie en walnoten

  • 1 portie
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g krulandijvie, nerven verwijderd
  • 60 g walnoten, geroosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 3 eetlepels versgeperst citroensap
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • zout naar smaak

Voorbereiden

Was de bladen en verwijder de taaie nerven. Doe de bladen in een grote kom, bestrooi ze met zout en laat de bladen weken tot ze mals zijn.

Bereiden

Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en giet er langzaam bij draaiende motor de olijfolie bij tot de pesto de gewenste consistentie heeft.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Pesto met citroen, krulandijvie en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Pesto!

Joshua Clever

Wat is er simpeler dan een pesto maken? Verse kruiden, wat noten, olijfolie, een vijzel en stamper of een keukenmachine en de klus is klaar. Iedereen kan in een... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Pesto recept tips

Reacties op dit recept

  • EllenIk begrijp niet helemaal hoe ik de bladeren met zout moet weken....

    reageren